“Anything that affect the gut, will affect the brain”

FOREVER ALOE VERA GEL (AVG) Mengandungi lebih 200 sebatian nutrisi, Aloe Vera adalah tumbuhan yang telah digunakan untuk tujuan kesihatan dan kecantikan untuk berabad-abad. FOREVER ALOE VERA GEL (AVG) menyediakan anda dengan asid amino, vitamin, mineral, polisakarida, enzim and pelbagai faktor pemakanan lain yang boleh membantu meningkatkan kesihatan umum anda.

Menerima pensijilan oleh International Aloe Science Council, ia kaya dengan pulpa dan cecair yang boleh mengesahkan produk ini sama seperti sifat yang dikehendaki. Boleh diambil setiap hari, sama ada bersendirian atau dicampur dengan jus buah-buahan tulen, ia adalah salah satu makanan tambahan terbaik!

3 JENIS AVG (PRODUK DI MALAYSIA)

Dari kiri : Aloe Berry Nectar, Aloe Vera Gel (AVG), dan Aloe Bits N’ Peaches
Fungsi yang hampir sama, rasa yang berbeza.

TENTANG ALOE VERA GEL (AVG)

Pengiktirafan Antarabangsa

Kenapa Aloe Vera Gel Forever Living No 1 di dunia?

Ia dihasilkan daripada spesies aloe vera terbaik di dunia, iaitu Barbadensis Miller.

Ia telah distabilkan dan kesegarannya dikekalkan pada tahap 99.875%. Aloe Vera yang tidak distabilkan akan kehilangan khasiat dalam masa 48 jam. Setakat ini hanya Aloe Vera Gel Forever Living sahaja yang berjaya distabilkan dan ia telah dipatenkan bagi tujuan hakcipta terpelihara.

Kulit aloe vera mengandungi emodin yang beracun dan menyebabkan alergi, cirit birit dan sebagainya. Kajian menunjukkan aloe vera hanya selamat dimakan jika kandungan emodinnya kurang daripada 10ppm. Tetapi, teknologi di Forever Living mampu mengawal kandungan emodin dalam aloe vera sehingga 0.3ppm.

Sebagai salah satu TUMBUHAN BOTANIKAL yang telah dikenali turun temurun khusus manfaatnya kepada kulit, Aloe Vera telah lama menerima pujian ke atas ciri-cirinya yang MELEGAKAN, MENENANGKAN dan MELEMBAPKAN. Apabila digunakan ke atas kulit, ia boleh melegakan kelecuran kecil, menyelesakan dan melembapkan kulit kering malah dapat membantu meningkatkan keupayaan penjanaan semula sel-sel kulit.

Kebaikan Aloe Vera Gel Forever Living

Pembaikpulihan Elastin & Kolagen

  • Ia dapat menokok bekalan bahan-bahan binaan untuk menghasil dan mengekalkan kulit yang sihat.

Mengekalkan Berat Badan Yang Sihat & Meningkatkan Tahap Tenaga

  • Secara semulajadi dapat menggalakkan pembersihan sistem penghadaman kita. Dengan demikian, meningkatkan tahap tenaga serta membantu mengekalkan BERAT BADAN yang IDEAL.

Membina Badan

  • Ia mengandungi 20 JENIS asid amino, termasuk 7 asid amino PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Asid amino adalah blok binaan bagi membina badan.

Sifat Pemulihan

  • Ia mengandungi 12 unsur semulajadi yang dapat membantu memulihkan luka akibat calar-calar, luka-luka kecil, luka terbakar dan lain-lain.

Kesihatan dan Kebersihan Gigi

  • Menggalakkan gusi dan mulut yang sihat. Satu kajian pada 2008 yang diterbitkan dalam Journal Applied Oral Science mendapati bahawa aloe vera adalah LEBIH BERKESAN daripada 2 jenama ubat gigi yang utama. Menggabungkan penggunaan Forever Bright Toothgel dengan pengambilan Gel Aloe Vera berpotensi menyokong kesihatan dan kebersihan mulut dan gigi anda.

Mempercepatkan Penyembuhan dan Pembaikpulihan

  • Gel Aloe Vera meningkatkan fungsi fibroblas iaitu sel yang membantu pembentukan KOLAGEN dan ia juga menolong melegakan kelecuran, luka-luka dan calar-calar kecil serta kegatalan kulit.

Menyokong & Menggalakkan Fungsi Sistem Ketahanan Badan

  • Kandungan unsur-unsur perangsang dapat membantu menggalakkan fungsi sistem pertahanan badan kita.

Sistem Penghadaman Yang Semulajadi

  • Secara semulajadinya, Gel Aloe Vera mempunyai keupayaan membersih, dengan demikian membantu pergerakan usus dan meningkatkan penyerapan protein serta nutrien lain.

Membekalkan Mineral Surih

  • Ia mengandungi 20 mineral semulajadi termasuk kromium, magnesium, mangan, kuprum dan zink.

Membekalkan vitamin Semulajadi

  • Ia mengandungi vitamin yang diperlukan dalam diet harian kita termasuk vitamin B12, asid folik, niasin, B6, B2, B1, C, E dan A.

TENTANG ALOE BERRY NECTAR

Aloe berry nectar – Campuran aloe vera dan buah cranberry dan apple juice. Sangat sesuai bagi mengelakkan jangkitan kuman pada salur kencing, membantu masalah penghadaman, batu karang, gout, juga bagi wanita lepas bersalin dimana ia membantu menstabilkan hormon juga untuk kecantikan.

Aloe Berry Nectar ni dihasilkan dengan campuran buah epal merah dan buah berry. Antara kebaikannya kepada wanita khasnya ialah :

– masalah sistem peranakan
– menaikkan seri wajah
– hormon tidak stabil
– kencing tak lawas
– haid tidak teratur
– period pain
– keputihan
– luka selepas bersalin
– menguatkan otot faraj
– membantu keletihan setelah monopause

Selain itu , Aloe Berry Nectar juga boleh diminum oleh kanak-kanak dan orang lelaki untuk masalah berat badan dan perut buncit,migrain, gout,kencing tak lawas,senggugut,ikhtiar hamil

Nak cuci usus untuk buang segala kotoran yang melekat di dinding usus. Mereka yang kurang bersenam pun disarankan minum. Terutamanya yang sibuk bekerja sehingga tiada masa untuk bersenam.

TENTANG ALOE BITS N’ PEACHES

Aloe bits N peaches – Campuran aloe vera dan buah peach dan memberikan rasa yang sangat lazat. Kanak2 sangat pasti akan suka dengan rasa buah peach ini. Sesuai untuk satu keluarga. Membantu dalam masalah asthma, kesihatan mata yang baik serta kulit yang cantik. Juga sangat membantu atasi masalah cacing.

wasap.my/60133948178/foreverliving